Kookworkshop in zicht

Kookworkshop in zicht.

Na de serie kookworkshops Smaken ontdekken uit Peru met Ana Maria, is er een nieuwe serie kookworkshops in zicht. De onderwerpen zijn Eten en bewegen in de overgang, Eten en bewegen met gewrichtspijnen en Eten en bewegen met diabetes.

De 3-jarige basisopleiding in de Traditionele Chinese Gezondheidsleer (BOCAM beroepsopleiding CNGO Tilburg www.cngo.nl/bocam/) die ik volg en in juni hoop af te ronden, is de belangrijkste informatiebron voor de workshops. Bijzonder en mooi om naast Qi Gonglessen en qi massages kookworkshops te gaan geven op basis van de Chinese voedingsleer.

De eerste workshop die ik binnenkort geef, is Eten en bewegen met diabetes. De doelgroep van deze eerste specifieke kookworkshop is iedereen die zelf of in hun omgeving met diabetes, suikerziekte, te maken hebben. Natuurlijk is daar het verschil tussen diabetes 1 en 2, de aangeboren variant en de variant die zich later heeft ontwikkeld. Beiden hebben baat bij een bewuste, gezonde levensstijl, waar voeding en beweging deel van uitmaken. Diabetes 1 kan niet worden verholpen, maar mogelijk verminderd. Voor diabetes 2 bestaan soms curatieve mogelijkheden, die liggen in het veranderen van eet-, drink-, beweeg-, sociale en andere leefgewoontes.

Klik hier voor een inleiding over deze workshop. Mocht je geïnteresseerd zijn, stuur een mail naar info@nieuweruimte42.nl met onderwerp: Eten en bewegen met diabetes en stel je vraag.