Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Yoga Vixen

19 februari van 19:30 - 21:45

Yogalessen
Dinsdagavond:
– Geluidstherapie met Klankschalen 19:30-20:30
– Yoga Nidra met Geluidstherapie 20:45-21:45
Lessen duren 60 minuten en zijn gebaseerd op Hatha Yoga flow. Elke les begint met pranayama ademhaling en eindigt met mindful ontspanning; tijdens de sessies ligt de focus op het versterken, openen en strekken van de spieren. Er is persoonlijke aandacht voor elke deelnemer, correcties waar nodig en ondersteuning in de vorm van blokken of kussens is volop aanwezig. Elke sessie is weer anders en het creatieve en vloeiende karakter varieert van les tot les.
Yoga Nidra
Yoga Nidra, in de 20ste eeuw bekend geworden dankzij Swami Satyananda, is een klassieke yogavariant waarbij het lichaam in een staat van totale ontspanning wordt gebracht. Tijdens de sessie luistert de deelnemer naar de instructies van de docent en wordt zo op systematische wijze via het bewustzijn door het lichaam geleid. In deze staat kom je tot het punt van slaap zonder echt in slaap te vallen. Het vermindert stress en gevoelens van onrust en het is mogelijk om betekenis te geven aan wat je echt wilt.
De Yoga Nidra wordt gecombineerd met het gebruik van stemvorken om de sessie nog meer karakter te geven. Yoga Nidra duurt ongeveer een uur en zou je zelfs kunnen zien als een begeleide vorm van meditatie die gevolgd wordt door een reinigende energiesessie, waarbij de geluidsvibraties van de stemvorken je Chakras in balans brengen en energieblokkades opheffen.
Klankschaal Geluidstherapie
Verminder stress, onrust, depressie en verbeter je nachtrust met Klankschaal Geluidstherapie. Deze wekelijkse les combineert het geluid van klankschalen met energie-healing middels stemvorkvibraties. De sessie, in het Engels ook wel Vibrational Sound Therapy genoemd, is een krachtige, helende techniek die met behulp van geluidsvibraties het menselijke energieveld harmoniseert en weer in balans brengt.
Wereldwijd wordt deze vorm van geluidstherapie gebruikt om energieblokkades en -verstoringen binnen en buiten het lichaam op te heffen. De frequenties van de stemvorken en klankschalen synchroniseren hersengolven en acteren op cellulair niveau om zo het lichaam te resetten en letterlijk te ‘stemmen’ als een instrument.

Gegevens

Datum:
19 februari
Tijd:
19:30 - 21:45
Website:
www.yogavixen.nl

Organisator

Kristina Morros
Telefoon:
06-81049752
E-mail:
spiritualyogavixen@gmail.com
Website:
www.yogavixen.nl

Locatie

Nieuwe Ruimte
Boschstraat 42
Breda, 4811 GH Nederland
+ Google Maps