Docenten

Over docenten

Kristina Morros

Kristina Morros geeft op dinsdavond Geluidstherapie met klankschalen van 19:30-20:30 uur en Yoga Nidra met Geluidstherapie van 20:45-21:45 uur. Op donderdagen geeft zij haar 'Thursday Night Yoga Social' van 20:00-21:15 uur, waarbij er na afloop nog tijd is om bij Café de Beyerd gezamenlijk te socializen en een drankje te doen.

"Yoga brengt me tot rust en het maakt me sterker, zowel fysiek als mentaal en ook op emotioneel vlak. Alles komt samen in het punt waarop ik anderen kan trainen om datzelfde doel te bereiken. Ik zorg ervoor dat elke sessie op maat is gesneden voor deelnemers van elk niveau, van beginner tot gevorderde. We richten ons altijd op wat je wilt/kunt bereiken tijdens de les, een onderwerp dat nog regelmatig onderbelicht blijft."

Kristina is een Amerikaanse Yoga lerares. Sinds 2014 is ze de eigenaar van de Yoga Vixen en SUP Vixen handelsmerken en runt ze haar eigen Yoga Vixen Studio. Voor haar certificering volbracht ze de internationaal erkende RYT 200 Hatha Yoga Teacher Training, haalde ze haar Aerial Yoga certificaten. Ze geeft een brede variëteit aan Yoga lessen inclusief Mindfulness en Geluidstherapie. Kristina maakte kennis met Yoga op haar 18de in Birmingham, Alabama, Verenigde Staten en begon met Yoga lessen in Nederland in 2014 en heeft sindsdien workshops gegeven in Breda, Eindhoven en Rotterdam en in de VS in Birmingham, Alabama en Panama City, Florida.

 

Anneke Timmer

De fijnste momenten in mijn leven zijn die waarin lichaam en geest samen vallen.
Dan is het stil in mij.
Yoga helpt me om deze momenten van rust en stilte te bereiken.
Ik beoefen al 30 jaar Iyengar yoga en vond het 15 jaar geleden tijd worden om alle kennis, die ik als leerling in die jaren had opgedaan, door te geven.
Na een intensieve opleiding van vier jaar, ben ik sinds tien jaar gediplomeerd Iyengar Yoga leraar.
Wil je je aanmelden of meer weten over Anneke’s lessen? Mail naar annekevleugel@hotmail.com

Het geven van zwangerschapsyoga is na 12 jaar nog steeds mijn grote passie. Ik vind het heerlijk om een zwangere vrouw in zo´n intiem proces te mogen ondersteunen met zwangerschapsyoga en dit af te sluiten met een partnerles! Hoe kun je jezelf goed voorbereiden op een bewuste en actieve bevalling? Tijdens de zwangerschap gebeurt er van alles met je lichaam. Juist in deze periode is het belangrijk zo bewust mogelijk met je lichaam om te gaan en in goede conditie te zijn. Je moet wennen aan een nieuw leven dat zich in jouw buik ontwikkelt. Zwangerschapsyoga kan je daarbij ondersteunen. Ademhalings-, ontspannings- en massageoefeningen leren je o.a. ruimte te maken in het buik/bekkengebied, de ademhaling te verbeteren en de bekkenbodem spieren te verstevigen. De meeste zwangerschapsklachten kunnen verdwijnen. Kortom je zult evenwichtiger voelen en minder last hebben van stemmingswisselingen. En dat komt je humeur ten goede! De oefeningen zullen bijdragen aan een gezonde zwangerschap, zodat je de bevallingen met vertrouwen, ontspanning en bewuster tegemoet ziet. Diverse bevallingshoudingen worden besproken. Een voor jou prettige en gemakkelijke houding tijdens de bevalling, zal de doorgang van de baby naar de wereld verlichten. In overleg is er rond de 37ste week een privé partnerles, die ik het liefst aan huis geef. Je zult de eerste uren van je bevalling (of wellicht de hele bevalling) vermoedelijk thuis opvangen! Zo leert je partner hoe jou te coachen en begeleiden om samen zo bewust en prettig mogelijk te bevallen. De lessen worden gegeven in kleine groepjes van maximaal 7 zwangeren, zodat ik je veel persoonlijke aandacht kan geven en uitgebreid op je eventuele klachten en vragen in kan gaan.

Diane de Koning

De wondere wereld van oosterse klanken, boventonen, trillingen en het effect op alle leven hier op aarde, nemen mij al ruim 15 jaar mee op ontdekkings- reis. Wat mij vooral zo aanspreekt is de harmoniserende werking en het feit dat het voor ontvangers laagdrempelig is; je hoeft alleen liggend of zittend te luisteren naar de klanken die worden voortgebracht  door de klankschalen, gongs, tingsja’s, bel en andere instrumenten. De  rustgevende klanken en boventonen dringen moeiteloos via je oren en hersenen naar binnen waardoor vanzelf je hartslag rustiger wordt en je kan gaan ontspannen. Zo wordt het denken stop gezet om vervolgens plaats te  maken voor de nodige rust in je hoofd.

Een klankconcert of klankbad is nooit hetzelfde, afhankelijk van de ruimte, hoe je in je vel zit, tijdstip van de dag en zo meer. Het brengt wat op dat moment kan en mag gebeuren.

De werking die klankschalen teweeg kunnen brengen wil ik graag uitdragen en laten ervaren door klankconcerten te geven of individuele klankmassages.

In deze tijd waarin er veel prikkels zijn is het een heerlijk cadeau aan jezelf, of voor iemand anders, om even uit die drukte te stappen en jezelf in balans te brengen met een klankbad.

Houdt de agenda van de nieuwe ruimte in de gaten, volgend jaar worden er weer lig concerten gepland.

Warme Groet Diane

Wil je je aanmelden voor het lig concert of meer weten over Diane’s activiteiten mail naar info@gezondgeluid.nl of kijk op www.gezondgeluid.nl.

Inge Verton

De kunst van het bewegen heeft me altijd gefascineerd. De vloeiende bewegingen van Qi Gong maken het beoefenen zo intens, heerlijk en verrijkend. Qi gong is een Chinese bewegingsleer die uitnodigt bij je kern te komen en je energie vrij laat stromen. Deze vorm van bewegen is ontspannend, inspannend, gezondheid onderhoudend, meditatief en heerlijk om te doen, alleen en zeker ook in groepsverband. Wil je graag deelnemen aan één of meer lessen, kijk op de site bij de kalender of neem contact op via info@nieuweruimte42.nl of 06-57390188

Elise Pollé

Sinds ik yoga beoefen merk ik aan mezelf dat ik beter in m’n vel zit, meer ontspannen door het leven ga en het eerder signaleer wanneer ik gestrest ben. In tegenstelling tot de periode dat ik aan kunstschaatsen deed, hoef ik niet meer streng naar mijn lichaam te kijken. Ik besloot dan ook een YinYoga-opleiding (100 uur, Yoga Alliance) te volgen bij YogaGarden in Amsterdam, omdat ik bij YinYoga het meest tot rust kwam en het beste in mijn lichaam kon keren. In eerste instantie volgde ik de opleiding puur en alleen voor mezelf, als verdieping en verrijking van mijn yoga practice. Ik kreeg de smaak te pakken: al snel volgde ik de opleiding VinyasaYoga (ook wel YangYoga of poweryoga, 200 uur), tevens bij YogaGarden.

Al snel kwamen dan ook verschillende yogalessen op mijn pad, zowel bij Yogaschool Etten-Leur als bij Enjoy Sports te Breda. Daarnaast besloot ik zelf een zaal te huren in het centrum van Breda, voor SwanYoga! Ik vind het geweldig om de yogi’s een stukje liefde, èchte aandacht en diepe ontspanning te kunnen bieden. Op de yogamat kun je je immers even helemaal op jezelf richten, een momentje voor jezelf creëren. Jezelf accepteren hoe je bent, even heel mild zijn voor jezelf.

Marjo Brenters

Durf ik mezelf verder te openen? Hoe kan ik voluit leven? Waar is het me om te doen in mijn leven? Wat houdt me tegen? En hoe geef ik daar uitdrukking aan?

Je bent welkom bij De Stem van je Leven om deze en andere vragen te onderzoeken. Ik bied een veilige plek om te oefenen in nieuw gedrag, in je alsmaar verder openen. Mijn werkwijze is een unieke combinatie van coaching, persoonlijke ontwikkeling én vrij(er) zingen. 

Mensen die bij mij komen zijn op zoek naar hun eigen stem, zowel letterlijk als figuurlijk. Opdat zij zichzelf in hun volle potentie kunnen laten horen.

Wil je je aanmelden of meer weten over Marjo’s lessen? Ga naar www.marjobrenters.nl.

Paulien Ongering

Op maandagavond repeteert de Singing Circle Koorgroep. Een groep frisse vrouwen van 40-60 jaar maken zich een divers repertoire eigen om inspirerende concerten te kunnen geven. Daarom zoek ik de mooiste liederen uit, die we de wereld cadeau geven. Concerten worden momenten van blijdschap. Het repertoire haal ik overal en nergens vandaan.

Regelmatig arrangeer ik zelf voor onze samenstelling. Het is een groot plezier met deze vrouwen te repeteren, ze zijn leergierig, staan open voor aanwijzingen en ze klinken erg mooi samen.

Ik ben niet een persoon die met ijzeren discipline dirigeert; ik hou ervan om van elke avond iets feestelijks te maken.

Ik ben opgeleid als docent Muziek, speel verschillende instrumenten, maar de stem is mijn grootste passie. De laatste tien jaar verdiep ik me in allerlei soorten van zangscholing. Wil je deelnemen aan de Singing Circle Koorgroep? Neem contact op met mij via www.muziekatelierongering.nl, ik hoor je graag.

Rozemarijn Melissen is psychomotorisch therapeut en ontvangt cliënten in Nieuwe Ruimte.

‘Ik werk met kinderen aan het behandelbaar houden van ADHD, autisme, gedragsstoornissen en de weg naar het wegwerken van gebrek aan zelfvertrouwen.

Het is mijn passie om andere mensen te ondersteunen door middel van bewegen en het eigen lichaam. Ik vind het belangrijk dat jij je tijdens de sessies gezien en gehoord voelt en dat ik een omgeving creëer waarin jij je veilig genoeg voelt om te experimenteren met nieuw gedrag.’

Eind 2016 startte ik mijn eigen praktijk waarmee ik psychomotorische therapie aanbied aan kinderen en jongeren in Breda en omgeving. Ik sluit mijn therapieën graag zoveel mogelijk aan bij het dagelijks leven van de cliënt. Om deze reden werk ik regelmatig samen met scholen of andere instellingen.

Voor vragen kunt u mailen naar info@pmt-breda.nl.